Four Dots
Four Dots Seo Four Dots Seo

SAMO UGLEDNI BRENDOVI MOGU DA OSTVARE IMPOZANTAN RAST

Ne dozvolite da negativne online
kritike nanesu štetu
vašem poslovanju.

Upravljanje Reputacijom
na Internetu

Upravljanje onlajn reputacijom zadobija sve više pažnje i među preduzećima koja posluju isključivo preko interneta i onima kojima je to samo deo šire marketinške strategije. U vreme kada tradicionalni mediji velikim delom bivaju zamenjeni onlajn izvorima, ljudi sve više vole da do informacija dolaze putem Google-a ili nekog drugog pretraživača. Za preduzeća to znači da se moraju potruditi da svojoj ciljnoj publici prezentuju samo pozitivne reference na svoj brend. Kako biste to postigli, morate konstantno pratiti rezultate pretrage koji se javljaju u vezi s vašim imenom i reagovati čim vidite nešto neprikladno.

Zašto je upravljanje reputacijom (ORM – Online Reputation Management) od ključnog značaja

Informacije na internetu ne moraju da dolaze iz pouzdanih izvora i budu potpuno tačne kako bi se proširile brzinom šumskog požara. Samim tim, bilo čija reputacija može da bude ukaljana i bez naročito dobrog razloga. Bez obzira na to da li se radi o ličnoj reputaciji ili reputaciji kompanije, možete izgubiti mnogo novca zbog namernih ili nenamernih dezinformacija, a da ne pominjemo ostale moguće neprijatnosti. ORM usluge koje Four Dots nudi pružaju ljudima ili kompanijama priliku da budu glasniji od lavine nepouzdanih glasina.

Nažalost, u mnogim slučajevima samo pretraživanje interneta ne donosi nikakve rezultate. Zbog toga se ORM usluge uglavnom dele na:

Proaktivni ORM. Ovo podrazumeva trajno praćenje i analiziranje relevantnih podataka koji pokazuju kako se vaš profil ili profil vaše kompanije indeksira u pretragama. Proaktivno upravljanje onlajn reputacijom, dakle, ima za cilj da spreči narušavanje ugleda vašeg brenda.

–  Reaktivni ORM.Kada identifikujete negative rezultate povezane sa vašim brendom, potrebno je odmah početi sa popravljanjem reputacije. Većina kompanija, nažalost, čeka da se negativni rezultat pojavi pre nego što počnu da obraćaju pažnju na svoju reputaciju i tada je vreme za korišćenje usluga ovog tipa.

KAKO MI
TO RADIMO

Prva stvar koju radimo po preuzimanju odgovornosti za upravljanje vašom onlajn reputacijom je sporovođenje detaljnog pregleda koji bi trebalo da nam pruži jasniju predstavu o tome kakav utisak ostavljate na različite demografske grupe. Ovaj iscrpni pregled obuhvata sve od sajtova sa žalbama korisnika, društvenih mreža, portala i blogova do vesti i drugih onlajn izvora. Kada završimo pregled, pokušavamo da uočimo moguće probleme i načine da poboljšamo situaciju.

Pored toga što radimo na tome da jasno definišemo kakva je trenutna reputacija naših klijenata, takođe nastojimo da stvorimo što više izvora tačnih i pouzdanih informacija o njima, što pomaže sa raščišćavanjem mogućih nesporazuma. To uključuje saopštenja za medije, članke, postove na raznim forumima, kao i sve drugo što bi moglo da  nam pomogne da vas što tačnije predstavimo javnosti.

Zabrinuti ste za svoju reputaciju na internetu?
Javite nam se da vidimo kako možemo da pomognemo!

TESTIMONIALS

Four Dots Testimonials
 • Veoma sam zadovoljan kampanjom koju je Four Dots osmislio za nas. Osim značajnog poboljšanja u rangiranju i broju posetilaca, najveći utisak na nas su ostavile njihova posvećenost i prilagodljivost.

  Vladan Dobrenov, osnivač studija ArtandCode.eu

 • Kada je reč o kvalitetnim SEO uslugama, Four Dots je definitivno u samom vrhu. Fantastičan tim, izvrsna organizacija i blistavi rezultati. Svaki mesečni izveštaj koji smo od njih dobili nas je obradovao – prosto zadivljujuće.  

  Nemanja Veselinovic, osnivač BrandingMagazine.com

 • Four Dots has delivered outstanding results month on month, without the work that Four Dots provides we would not be in business. Radomir and the team are always there to help, and provide prompt responses. Would recommend them!

  Aaron Weller, Owner MissAmara.com.au

 • Već i same onsite modifikacije koje su napravili čine unajmljivanje Four Dots agencije isplativom investicijom, ali bio sam jednako zadovoljan svim aspektima naše saradnje, od izveštavanja do smera u kom su razvijali naš brend.

  Goran Radovanovic, menadžer projekata u kompaniji Mobile Shop

 • Four Dots nam je brzo doneo opipljive rezultate (poziciju na prvoj stranici Google pretrage) i veoma smo zadovoljni stepenom posvećenosti projektu koji su pokazali. Four Dots je baš onakva profesionalna SEO kompanija kakvu smo i tražili.

  Marko Sekulovic, menadžer Eurodentiste.fr

 • I’ve had the pleasure of working with Radomir and his team for the past 12 months. From content curation to strategy, Four Dots’ expertise have shone through in all aspects of their work. With Crucial on the way up, it’s safe to say we’re very happy with the results.

  Hendrik Kruizinga, Customer Experience Team Leader Crucial.com.au


NAŠI KLIJENTI:

Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo

The
Insight

najnovije
sa bloga