Four Dots

Uklanjanje
Google Penala

Kada vaša najgora noćna mora postane stvarnost,
morate brzo reagovati.

 

U digitalnom svetu, penalizacija sajta od strane Google pretraživača nalik je uklanjanju proizvoda određenog brenda sa svih vidljivih mesta u radnji. Takav scenario može biti poguban ne samo po vašu prodaju, nego i po budućnost vašeg preduzeća. Zbog toga je neophodno da započnete proces uklanjanja Google penala čim primetite neobičan pad poseta.

Čak su i veliki sajtovi uspeli da se oporave od Gugl penala.
Mi znamo kako.

 

Iako Google penal može u velikoj meri da naškodi vašoj reputaciji na internetu, postoje efikasni načini za oporavak za relativno kratak vremenski period. Kako biste ovo postigli, naravno, potrebni su vam stručni saveti i vreme da se usredsredite na poboljšanja.

POSTOJI VIŠE VRSTA GOOGLE PENALA

 

Neočekivano velik pad u broju poseta je verovatno najupečatljivija promena koju Google penal može izazvati. Pošto ovo može biti pogubno po onlajn poslovanje, potrebno je da preduzmete sve neophodne korake kako biste identifikovali problem i započeli njegovo rešavanje što pre.

Naravno, kako biste uspeli da rešite problem, prvo ga morate razumeti. Ukoliko primetite probleme, Google savetuje da preduzmete sledeće korake:

 • Utvrdite vrstu penala
  (Panda, Penguin, manualna akcija, malware)
 • Razumete simptome
  (gubitak poseta, posebno ako se poklapaju sa ažuriranjem Guglovog algoritma)
 • Procenite svoje opcije na osnovu ozbiljnosti problema

 

Proces uklanjanja Google penala

U zavisnosti od ozbiljnosti situacije, uklanjanje Gugl penala može vam pomoći da se od štete oporavite u roku od nekoliko desetina dana, ili čak nekoliko meseci. Međutim, najvažnije je reagovati na vreme. Na taj način se povećava verovatnoća da će se vaš sajt vratiti na nivo popularnosti koji je ranije imao u najkraćem mogućem roku. Međutim, najbitnije je da prvo budete sigurni u to sa kojim se tačno tipom problema suočavate i na koji se način on može rešiti.

 

KADA NE MOŽETE SVE SAMI

Upotrebom pametnih strategija za uklanjanje Google penala, Four Dots je pomogao mnogim preduzećima da se oporave od problema sa padom pozicija u pretrazi i poseta na sajtu. Zbog toga smo uvereni da možemo da se uhvatimo u koštac čak i sa najagresivnijim penalima i pomognemo vašem preduzeću u svakom trenutku. Sa kojom god vrstom problema da se suočavate, Four Dots može pomoći vama i vašem sajtu da se vratite na pravi put.
Brine vas budućnost vašeg sajta?

Konsultujte se sa nama i rado ćemo razmotriti buduće korake.

TESTIMONIALS

Four Dots Testimonials
 • Veoma sam zadovoljan kampanjom koju je Four Dots osmislio za nas. Osim značajnog poboljšanja u rangiranju i broju posetilaca, najveći utisak na nas su ostavile njihova posvećenost i prilagodljivost.

  Vladan Dobrenov, osnivač studija ArtandCode.eu

 • Kada je reč o kvalitetnim SEO uslugama, Four Dots je definitivno u samom vrhu. Fantastičan tim, izvrsna organizacija i blistavi rezultati. Svaki mesečni izveštaj koji smo od njih dobili nas je obradovao – prosto zadivljujuće.  

  Nemanja Veselinovic, osnivač BrandingMagazine.com

 • Four Dots has delivered outstanding results month on month, without the work that Four Dots provides we would not be in business. Radomir and the team are always there to help, and provide prompt responses. Would recommend them!

  Aaron Weller, Owner MissAmara.com.au

 • Već i same onsite modifikacije koje su napravili čine unajmljivanje Four Dots agencije isplativom investicijom, ali bio sam jednako zadovoljan svim aspektima naše saradnje, od izveštavanja do smera u kom su razvijali naš brend.

  Goran Radovanovic, menadžer projekata u kompaniji Mobile Shop

 • Four Dots nam je brzo doneo opipljive rezultate (poziciju na prvoj stranici Google pretrage) i veoma smo zadovoljni stepenom posvećenosti projektu koji su pokazali. Four Dots je baš onakva profesionalna SEO kompanija kakvu smo i tražili.

  Marko Sekulovic, menadžer Eurodentiste.fr

 • I’ve had the pleasure of working with Radomir and his team for the past 12 months. From content curation to strategy, Four Dots’ expertise have shone through in all aspects of their work. With Crucial on the way up, it’s safe to say we’re very happy with the results.

  Hendrik Kruizinga, Customer Experience Team Leader Crucial.com.au


NAŠI KLIJENTI:

Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo

The
Insight

najnovije
sa bloga

SEO: Život, smrt i priključenija

While some discuss if near the other graves Be room enough for this, and when a day Suits best for carrying the corpse away, With care about the banners, scarves and staves, And still the man hears all, and only craves He may not shame such tender love and stay. “Childe Roland to the Dark […]

(pročitaj više)
March 30th, 2017

posted by

Digitalni marketing je džungla kojom vlada CTR

Posmatrajući iz ugla nekog ko zarađuje radeći na internetu, digitalni marketing vidim kao jednu ogromnu, opaku džunglu kojom vladaju opasni (i gladni) predatori. Ako niste sigurni kako da se snađete u ovom divljem okruženju, sasvim je sigurno da ćete postati lak plen. Nije bitno ni šta prodajete, koje usluge nudite, čak ni na kom nivou […]

(pročitaj više)
March 22nd, 2017

posted by

DIDS 2017 (Uživo): Lazar Džamić i Deus Ex Machina Panel

Kroz drugi blok programa, DIDS 2017 se okrenuo edukaciji na temu razvoja sadržaja u marketingu. Kako kreirati, prezentovati i unaprediti sadržaj za korisnike – na sva ova pitanja imali smo priliku da čujemo odgovor od eminentnih stručnjaka iz regiona. Drugi blok DIDSa otvorio je Lazar Džamić, kreativni strateg koji je do nedavno radio kao šef tima za […]

(pročitaj više)
March 7th, 2017

posted by