Four Dots

Rad na prepoznatljivosti brenda od prvog dana: MobileShop.eu

Four Dots Studije Slučajeva

mobileshop-logo

MobileShop je od samog starta imao SEO strategiju. Saradnjom sa Four Dots agencijom, ova kompanija uspela je da poveća onlajn prepoznatljivost svog brenda, i to sve u roku od samo nekoliko meseci po otvaranju svoje onlajn prodavnice.

 

  • – Klient: MobileShop

 

  • – URL: mobileshop.eu

 

  • – Industrije: onlajn prodaja, mobilni telefoni

 

Period: Jul 2013  – Decembar 2014

 

Ciljevi

Sa ciljem da postanu vodeća onlajn prodavnica u Evropi, MobileShop.eu je odlučio da se drži razrađene SEO strategije od samog početka svog poslovanja. Four Dots je sarađivao sa njima na razvoju onlajn prisustva, povećanju organskih poseta i uspostavljanju prepoznatljivosti ovog brenda u Evropi.

Za početak, trebalo je napraviti sajt koji je optimizovan za pretraživače, i pomoću white hat građenja linkova, obezbediti stabilan porast organskih poseta. Nagli rast saobraćaja koji je usledio još je impresivniji kad se uzme u obzir da je u pitanju sajt za onlajn prodaju, da je tržište u okviru kog posluju prepuno konkurenata, i da je sajt u početku naše saradnje bio u samom začetku, sa tačno 0 poseta.

 

Metode

Budući da su onljan prodavnica, Mobile Shop veći deo posla obavlja preko svog sajta, i samim tim prepoznaju značaj onsite i offsite optimizacije. Kako bismo im obezbedili konstatano poboljšanje pozicije u rezultatima pretrage, Four Dots se fokusirao na analiziranje onlajn navika i ponašanja potrošača, identifikaciju najisplativijih ključnih reči i razrađivanje njihove strategije za razvoj brenda.

Polazeći od tehničke SEO analize i onsite optimizacije, Four Dots je pomogao MobileShop-u da naprave sajt koji će se svideti pretraživačima. Dalji napredak je proizašao iz white hat građenja linkova, doslednog praćenja saobraćaja i brzog reagovanja na promene u industrijskim trendovima.

Rezultati

  • – MobileShop.eu se već u prvom kvartalu naše saradnje našao na prvoj stranici Google rezultata za odabrane ključne reči
  • -Stabilan rast organskog saobraćaja iz kvartala u kvartal koji je rezultirao povećanjem od 0 do 2000 posetilaca posle godinu dana saradnje

 

mobileshop.eu-traffic

 

Pružene usluge

 

  • -Analiza industrije – detaljno istraživanje potencijalnih mušterija, uključujući njihova interesovanja i ponašanje na internetu;

 

  • Tehnički SEO – optimizacija svih elemenata sajta;

 

  • Građenje linkova – dosledna strategija građenja linkova;

 


O klijentu

MobileShop je onlajn prodavnica mobilnih uređaja koja sarađuje sa pouzdanim dobavljačima kako bi ponudila širok izbor modela po povoljnim cenama. Posvećeni pružanju privlačnih ponuda i brzoj isporuci, MobileShop je izrastao u uspešnog distributera mobilnih uređaja.