Four Dots
Four Dots Blog

NAJNOVIJE
sa bloga

S obzirom da je kvalitet linkova koji vode do vašeg sajta osnova za njegovo dobro rangiranje, uspešna SEO strategija se u velikoj meri oslanja na pronalaženje odličnih prilika za građenje linkova. Za SEO agencije i timove koji sarađuju sa velikim brojem klijenata, ceo ovaj postupak često se pretvara u provođenje bespotrebno mnogo vremena na Google pretragama.  

Kako bi vam pomogao da posvetite svoje vreme nekim važnijim procesima vezanim za građenje relevantnih linkova, Four Dots je razvio inteligentno rešenje za napredno pretraživanje linkova koje obavlja dosadan deo posla umesto vas.

Predstavljamo Dibz.me, sveobuhvatan program koji vam pomaže da pronađete stotine relevantnih potencijalnih sajtova za postavljanje linkova, dok ste vi na pauzi za kafu!

dibz_app

 

Kako Vam Dibz Pomaže da Pronađete Potencijalne Prilike za Građenje Linkova u Kraćem Vremenskom Roku

Osmišljen od strane tima ljudi koji su već duže vreme deo SEO industrije, Dibz je dizajniran da olakša najiscrpljujući deo procesa građenja linkova. Koristeći API različitih SEO alata, Dibz vam pomaže da pretražite Google na najefikasniji mogući način.

Naime, Dibz vam omogućava da izaberete jedan od skupova predefinisanih upita, ili da unesete upite prilagođene vašim potrebama, da biste pronašli najrelevantnije rezultate za određenu strategiju građenja linkova. Od gostujućih članaka i navoda u lokalnim poslovnim imenicima, do korisnih web stranica i najpoznatijih portala, Dibz vam omogućava da brzo pronađete velik broj sajtova koji će učiniti vaš portfolio dolaznih linkova mnogo impresivnijim.

Samo označite relevantne parametre pretrage i unesite ključne reči da biste dobili rezultate direktno od Google pretraživača. Ono što je još važnije, svi rezultati su prikazani uz svoje najvažnije SEO metrike, da bi vam omogućili da lako odaberete one koji vam najviše odgovaraju.

Dibz_Interface_1d

Imate potpunu slobodu što se tiče izbora i podešavanja metrika na osnovu kojih želite da razvrstate rezultate, a naše ugrađene mogućnosti će vam pomoći da razlikujete relevantne web sajtove od onih koji bi bilo samo gubljenje vremena.

Relevantne Metrike Web Sajta Koje Vam Pomažu da se Usredsredite na Kvalitet

Google stalno podiže standarde kada je u pitanju kvalitet linkova koji vode ka vašem sajtu, i vaš tim mora tačno da definiše šta znači kvalitet. U prošlosti, rang web stranice koristio se kao osnovna oznaka kvaliteta određenog sajta, ali čak ni ovo odavno nije metrika na koju treba da se usredsredite. Umesto toga, postoji mnoštvo drugih relevatnih pokazatelja kvaliteta web sajta, a Dibz vam omogućava da ih sve vidite.

  • Spam faktori. Dibz identifikuje web sajtove koji sadrže ključne reči koje imaju karakteristike spama, kao i eksterne linkove ili sadržaj koji ne ispunjava Google-ove kriterijume za kvalitet. 
  • Autoritet domena. Uzet direktno iz Ahrefs-a, autoritet domena prikazan je uz svaki rezultat pretrage koji dobijete. 
  • Domeni i stranice koji upućuju na sajt. Kao jedna od metrika koja vam može mnogo toga reći o popularnosti nekog web sajta, domeni i stranice koji upućuju na njega vam mogu dati značajan uvid u reputaciju određenih sajtova. 
  • Podele na društvenim mrežama. Za svaki sajt, Dibz prikazuje broj podela na Facebook-u, LinkedIn-u i Google+-u, time vam otkrivajući buduće prilike.

Dibz_Interface_1c

Kada stvorite listu web sajtova koje želite, možete je lako sačuvati na svom računaru u CSV formatu, ili postaviti u Pitchbox ili bilo koji drugi alat koji koristite za kontaktiranje potencijalnih prilika.

Značaj Pretraživanja Linkova uz Dibz

Uprkos stalnim promenama u Google algoritmu, portfolio linkova koji vode do određenog web sajta ostao je jedan od ključnih faktora za odlično rangiranje u pretragama. Istraživanje iz 2015. o rangiranju na pretraživačima koje je objavio Moz potvrdilo je da ovo nije samo puka pretpostavka, otkrivajući da karakteristike linkova na nivou domena i stranice još uvek imaju najveći uticaj na faktore rangiranja u pretraživačima.

moz_ranking

Očigledno je da je kreiranje strategije za građenje kvalitetnih linkova koji vode do sajta vašeg klijenta ključni faktor za rangiranje web sajta vašeg klijenta u pretrazi. To znači samo jedno: morate da pronađete načine da pravite kvalitetne linkove na više načina, a Dibz vam daje mogućnost da to i uradite.

Kako se Dibz Strategija Uklapa u Vašu SEO Strategiju

Osim očigledne prednosti koju nam građenje linkova na etički način pruža, prilika da to i uradimo ostaje ključno za SEO agencije. Manji timovi još uvek mogu ručno da pretražuju Google, da uđu baš na svaki web sajt i da provere njegove osobine uz pomoć nekoliko alata, ali veći timovi moraju da skrate ovaj proces da bi ostvarili bolje rezultate. Oni koji imaju kratke rokove ili visoko zahtevne klijente će zasigurno odmah prepoznati mogućnosti koje Dibz pruža.

Na kraju krajeva, ako biste mogli da birate da li da provedete vreme ručno proveravajući stotine web sajtova ili istražujući popularne teme za vaš sledeći članak, koji bi bio vaš izbor? Dibz vam nudi način da u trenutku proverite najvažnije osobine svakog sajta i da procenite da li je to ono što tražite. Na ovaj način, vi prepuštate mašini da uradi mašinski deo posla umesto vas, dok vaš mozak ostaje fokusiran na mnogo kreativnije stvari.

Pridružite nam se!